Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Berlin Alexanderplatz


EOS 5D, EF 28/1,8 (Berlin Alaxanderplatz igår, ljuset fick mig att tänka på Fassbinders berömda TV-serie med samma namn)

Sakta så förskjuts gravitationen mot Berlins gamla centum - Alexanderplatz. Öststatsarkitekturen ger vika för nybyggen eller totalrenoveringar. Från Pariser Platz kryper de dyra varumärkenas showrooms upp längst Unter den Linden och närmar sig sakta men säkert "Alex". På håll är det sig likt, TV-tornet, Hotellen, betongen, men när man kommer nära så ser man att metamorfosen är i full gång. Inte minst Kaufhof vittnar om det - från "klassisk östgalleria" till fashionabelt varuhus - man måste titta noga för att se att det är samma byggnad som förr, lite av "stramheten" finns trots allt kvar, men å andra sidan - det kan ju tolkas som typiskt Tyskt ;-)

Inlagt 2007-05-13 22:47 | Läst 7887 ggr. | Permalink
Bra bild i intressant ljus som ger stämning, tankar och många associationer till denna historiska plats. Jag har också fotograferat här vid 2 tillfällen, lite längre bort vid fontänen i bakgrunden av din bild, men inte lyckats lika bra som du med ljuset och stämningen. Det är så att man anar Franz Biberkopf i skuggorna på din bild. Mycket bra!
Svar från Johan Ericson 2007-05-14 21:39
Tack!
Jo, det finns några "Franz Biberkopfs" kvar runt Alexanderplatz, fast de "hänger" nog mest i kvarteren runt Postdamer Platz idag ;-)
/johan e



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer