Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Lata dagar vid havet, solskyddsfaktor 50 och en iPhone är faktiskt allt du behöver...

  
iPhone och Camera+ via Instagram, samtliga bilder.

De senaste dagarna har vi tillbringat vid havet och för min del innebär det solskyddsfaktor 50 och minst två timmar i vattnet åt gången ;-)

 

Jag är lite extra förälskad i vissa av Skånes (läs Falsterbo-näsets) stränder, Skanörs strand söder om hamnen är en sådan, likaså den norrut mot "märket" precis innan Svanrevets nakenbad tar vid...

 

Kanske för att jag tillbringade alla barndomens somrar där, kanske bara för att vattnet är så varmt, sanden inbjudande mjuk och stränderna oändligt långgrunda? 

 

Eller är det för det lugn som härskar i Skanör med Falsterbo? Man känner det direkt när man kliver ur bilen och på stranden sveps man in i det - en obestämbar känsla av att tiden på något vis står still.



Visst är det skönt med 28 grader i luften och 20 i vattnet men de bästa badstunderna för mig är när det mulnar på och blåser upp rejält - gärna kuling. Då går vågorna tropiskt höga och sanden flyttar på sig. Badet blir ett äventyr och havet avslöjar sina hemligheter - gamla vrak blottläggs och bärnsten glimmar till i sanden.


 
Bäst är trots allt att bara få vara. Att sitta i sanden och se ut över havet, trött efter timmar av bad och med en skön känsla av värme i kroppen...

Inlagt 2012-07-26 00:44 | Läst 16298 ggr. | Permalink
Vackert fångat!
Ger verkligen en havskänsla. Gillar sista bilden extra mycket, fint komp och vackert ljus och färger.
//Ewa
Läckra Instagrambilder



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer