Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Lite tankar efter 5 år med min blogg här på Fotosidan...


Firar med en bild på dottern och lite bilder från mitt älskade Malmö. Samtliga tagna med iPhone och ursprungligen publicerade via Instagram :-)

F
em år med bloggen - svårt att riktigt ta till sig! Stort tack till alla ni som framförallt läser, men även kommenterar, mailar mig eller på andra sätt hör av er. Ni har alla gjort mitt liv så mycket rikare! 



Mitt bidrag till Fotosidan är nog, förutom bloggen, DOGMA 07 sällskapet som jag startade tillsammans med Bengt Björkbom - vilket också är också en mycket speciell resa som är långt ifrån avslutad.



När man tittar i backspegeln så är det alltid roligt att se vad som väcker mest uppmärksamhet och vad som flest besökare läser. Mitt absolut mest lästa blogginlägg är min recension av Leica M8 som har lästs av nära 14000 besökare! Och en spännande nyhet når alltid många läsare - som när jag visade "spionbilderna" på nya Fujifilm X1 för några månader sedan. Ett typiskt inlägg brukar ha fått omkring 2000 läsare inom någon månad varav ca 500 under de första dygnet. Inte "Blondinbella" men helt ok ;-)



Detta tål att påpekas igen - formen i bloggen är viktig för mig. Jag har konsekvent använt typsnittet Arial, alltid med en anfang i början av inlägget och med bildtexten en grad mindre än brödtexten. Och viktigast:  nästan alltid minst en bild, oftast fler. 



Som jag berättat tidigare så började bloggandet som ett experiment, för att jag under mitt dåvarande jobb som marknadschef ville lära mig mer om sociala medier i allmänhet och bloggar synnerhet. Men jag blev rejält biten och på den vägen är det ;-)



Och den viktigaste läxan jag lärt mig av bloggen kan sammanfattas i uttrycket "Consumer Power".
Något som verkligen en och annan produktchef, marknadschef eller VD borde lära sig mer om ;-)

Personligen tillämpar jag principen:
"...har du inget positivt att säga så är det bättre att inte säga någonting alla..."
 

Inlagt 2012-04-11 19:48 | Läst 15426 ggr. | Permalink
Tror ärligt talat att det är mer substans i ditt bloggande än i Blondinbellas - hon lever väl på sitt bloggande och då är det väl ännu mer anmärkningsvärt att vissa bloggare inte har fler besökare eller kommentarer.
Måste nog säga att dina siffror verkar ju väldigt bra och det speglar ju att det finns nåt att läsa om eller nåt att titta på ..
Lyckas man locka 14000 på ett inlägg så ska man vara glad tycker jag , och att 500 i snitt första dagen läser är väldigt bra siffror.
Oavsett siffrorna så är ju innehållet desto viktigare , så det är väl bara att köra på antar i fem år till ..
Ha en bra vecka.
//Glenn
Jag låter även det negativa vara osagt i min blogg. Det matas vi med så det räcker i alla fall.
Är lite nyfiken på vad du sysslar med idag... Vet om att du gått igenom en del, glad för att du inte tappat sugen för det.
Snyggt, bra och välskrivet. Då får man kanske de läsarna man vill ha. Svårt att fightas med Blondinbella... men jag trivs bättre här ;-)

Mvh/Peter



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer