Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Sitter på ett fik i Stockholm och bloggar om Malmlö...


iPhone och Camera+ via Instagram, samtliga bilder.

Är i Stockholm över dan, mötena avklarade, nu siter jag på ett fik och väntar på tåget hem. Hem till Malmö. Innan var det sju mil hem - nu är det nästan sjuttio. Förr tog jag nästan alltid bilen, det gör jag gärna nu med, men SJ och/eller flyget är såklart smidigare, speciellt när man bara ska upp över dan.

 

Nu är det inget nytt för mig att resa Malmö-STHLM t/r flera gånger i veckan, så såg halva 90-talet ut för mig. Årskort på SJ en period, ibland bra priser med Malmö Aviation och så småningom specilavtal med SAS via min arbetsgivare. Då ledde det såklart i slutändan till ett mer eller mindre permanent boende i huvudstaden. Men nu har vi aktivt valt Malmö framför Uppsala/Stockholm.

 

Och Malmö är hemma, men allt vad det innebär av närheten till släkt och vänner. Men å andra sidan så har jag fått många nya - bra - vänner i Stockholm och Uppsala de senaste 10 åren. Och mitt profisionella nätverk är nog större i kring Mälaren än i Skåne idag.

Men nu lever vi ju i framtiden med allt vad det innebär  av teknik: Internet, socialamedier, snabbtåg, sms-biljetter osv - avstånd är inget problem...

Inlagt 2012-01-27 21:24 | Läst 13058 ggr. | Permalink
Rikiga snabbtåg som går i 400 km/h vore inte fel. Det skulle slå ut flyget helt söder om Stockholm. Men det ska väl iaf snart gå 250 km/h mellan Stockholm och Malmö och bara det spar mycket tid.
Fina bilder! Den första är min favorit!
Alltså, Johan. Jag fattar inte, vad är Instagram? Är det bara ett sätt ladda upp hipstamitic-bilderna på, eller? Jag har själv också skaffat en iPhone nu, och börjat ta hipstamics med. Funderar på om det går bra att använda den som dogma-kamera (är det tillåtet)? Har nämligen annan. Lite dåligt röreles i dogma-poolen nuförtiden, tråkigt.

Fina bilder!(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer