Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Compact EVIL Street Shooter - with optical viewfinder!


Ricoh GXR + A12 28/2,5 + optisk mini-sökare :-)

Jag köpte egentligen Ricoh GXR för Leica M-modulen - men jag blev även förälskad i 28mm modulen ;-) Den har några fördelar framför Leica-optiken (med M-modul): autofokus, låg vikt och hög ljusstyrka. 28:an är på typiskt Ricoh-vis väldigt välkorrigerad överlägsen de flesta andra fasta 28:or i skärpa, för att inte tala om zoomar med motsvarane brännvidd.  (Ja - jag har jämfört den med några andra tillverkares 28:or och det är i princip bara Leicas Summicron 28:a som är bättre - rent subjektivt ;-)


Ricoh GXR + A12 28mm f2,5 @640 ISO Sveriges sista telefonkiosk? (Obeskuren osv)

Ricoh GXR med (A12) 28mm f2,5 och optisk mini-sökare (GV-2) blir en mycket kompakt och kompetent "street shooter". Helt tyst, bra ljusstarkt vidvinkel, lätt att skjuta både från höften (med skärmsökaren) och ifrån ögonhhöjd (med hjälp av den optiska sökaren). Ställer man fokus i det sk "snap-läget" (hyperfokal) så blir kameran blixtsnabb. Den fina APS-C sensorn medger även höga ISO vilket gör att man kan fortsätta köra nedbländat med hyperfokal-fokus även i svagt ljus.

Sedan så är kameran liten och lätt - och den väcker inte så stor uppmärksamhet. Sammantaget ett vinnande koncept för en "street shoter". 

Om fick önska mig något så vore det en motsvarande 35mm modul med hög ljusstyrka - typ f1,4. Kanske något för Ricohs utvecklingsteam att fundera på ;-)

Och mer om GXR:en med Leica-optik inom kort..



Inlagt 2011-10-15 12:23 | Läst 10666 ggr. | Permalink
Kul...Då får jag spara till 28 mm modulen den fanns inte när jag köpte kameran så jag har bara 50 mm och p10 zoom/ Ingela



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer