Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

White hamster blues - eller vem vill ge över 150.000 Kr för en kamera med normal?



En fotoaffär i Österrike har beställst 20 st helt egna Leica M9-P med tillhörande Noctilux 50mm f0,95 - allt i skinande krom. Så om du tycker att den "vanliga" Noctiluxen i svart och med en prislapp på 81.000 Kr inte imponerar nog mycket på dina fotokompisar - nu kan du få ge betydligt mer för en kromad och i princip få en M9-P på köpet ;-)

Som balans till denna extrema "lyxifiering" av fotografin så gick jag med den Vita Hamstern och såg på Moderna museets fotoutställning. Många av bilderna där var faktiskt tagna med Leica, men av fotografer som med största säkerhet betraktade Leica som just en kamera och använde den som en sådan...

 

Om du till äventyrs tröttnar på att läsa om orealistiskt dyra kameror i min blogg så kan du alltid följa den Rosa och den Vita Hamsterns äventyr på Facebook ;-)



Detta måste dock tilläggas - den Vita Hamstern har absolut inget emot Leica!


Inlagt 2011-06-20 10:11 | Läst 10821 ggr. | Permalink
Leica har förvandlats från ett förlustföretag på ruinens brant till ett relativt välmående företag sedan Dr Andreas H Kaufman tog över rodret, mycket tack vare smart marknadsföring och specialbutiker a la Apple. Även om M-kamerorna har blivit väldigt dyra och i många fall omöjliga att köpa för vanliga knegare så finns det en del "lågbudget" kameror i sortimentet för dom som inte är lika stadda i kassan och fler kameror lär vara på gång. X1:s efterföljare lär bli rätt så intressant :)
//Chasid
Ps: Andreas H Kaufman samlar på bilder med kända Leicafotografer, den Vita Hamstern kanske platsar bland dom :)



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer