Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Visa mig vilka tidskrifter du läser - så skall jag säga dig vem du är ;-)


 
Själv så prenumererar jag just nu på fyra tidskrifter: "Chef." och "Proffsfoto" privat samt "AGI (Aktuell grafisk information)" och "CAP&Design" via mitt arbete.

Säger ganska mycket om mig faktiskt. Jag är chef och läser gärna om ledarskap, management och organisationsutveckling. Och som fd heltids-fotograf, tekniknörd och allmänt fotointresserad så tycker jag att "Proffsfoto" är Sveriges mest läsvärda fotopublikation. "AGI" är en gammal branschtidning för den grafiska branschen - tung - med fokus på maskiner och processer, men med ett förvånansvärt fräscht upplägg och precis lagom mycket fokus på det kreativa för att inte bli ointressant. Då jag bla upphandlar en mängd grafiska tjänster i jobbet så är den ett måste för att hålla mig uppdaterad.

Och så - "CAP" - IDGs flaggskepp och kanske den viktigaste tidskriften på svenska om man arbetar med reklam, design, webb och olika kreativa lösningar. Relevant - från omslag till baksida. Om jag bara fick läsa en tidskrift så blev det nog den ;-)

Ps.
Den som följt bloggen kanske saknar "LFI - Leica Fotografie International"?
Jag har faktiskt inte den längre, all hysteri kring "M9 Titan" blev lite för mycket...
Men jag saknar den - så kanske, kanske, som den "Leica-nörd" jag är, så förnyar jag min prenumeration igen ;-)

Inlagt 2011-04-16 18:48 | Läst 9782 ggr. | Permalink
Två tidningar gemensamt,-->Chef och Proffsfoto,

Bra tidningar bägge 2
Det är bara att bläddra förbi tekniksnacket i LFI och njuta av bilderna, senaste numret var en höjdare för bildkonessörer! Jag prenumererar bara på två tidningar LFI och FOTO den senare blir tyvärr mer och mer teknikorienterad, men ibland glimmar FOTO till och presenterar riktigt bra bildmaterial. Men jag kommer inte att förnya min prenumeration på FOTO nästa gång som det är dags för det...
//Chasid
Foto, Kamera och bild, Proffsfoto, SvD och Kristdemokraten läser jag flitigt.
Jag har sedan ganska många år tilbaka bara Teknikens Värld. Den har jag dock haft kontinuerligt sedan någon gång på 90-talet. Alla tidningar utom något enstaka nummer som mystiskt gått upp i rök finns kvar, vilket börjar bli några stycken. Har även Alla Bilar sedan -98 eller -99 och framåt. Lite kul som tidsdokument för att se vilka bilar som fanns på marknaden ett visst år. :)

Andra tidningar jag har haft genom åren är MacWorld (SE), Mac Action (UK), T3 (UK), Illustrerad Vetenskap, Stereophile. Alla utom Stereophile tror jag rök innan millennieskiftet och jag kör inte Mac längre. Någon ytterligare tidningar har jag säkert haft, men det kommer jag inte på just nu.

SvD händer det att jag har lite till och från. DN har jag haft någon gång, men jag gillar inte papperstidningen riktigt, medan webben inte är så tokig. SvD:s webb har däremot gått från halvdålig till rejält irriterande iom senaste designförändringen.

FS Mag har jag köpt någon gång annars brukar jag inte köpa fototidningar. HiFiWorld har jag köpt ibland. Emellanåt slinker en Economist, Business Week, Fortune e dyl med. Det varierar lite, men jag köper inte så mycket tidningar. Oftast är det om jag ska nyttja SJ:s förseningståg och då brukar jag slinka in på Pressbyrån när jag har tid innan avgång.
ztenlund 2011-04-16 21:16
Usch, vilken taskig svenska jag lyckades producera ovan, och till råga på allt med felstavning. Världen går förstås inte under för det, men ändå...
En tidning, Forskning & Framsteg,
se'n köper jag litet underliga böcker, om religionshistoria bla! :) ;)
/B
Benganbus 2011-04-16 22:13
Glömde DN och SN....
Lördagskväll får jag skylla på! ;)
Nja.... Tidningensvalet säger väl mer om vilken roll du anser dig ha, om vi ska vara lite djupa. ;) Det säger inte om du är god eller ond, som min son skulle ha sagt.

Bra val av tidningar hursomhelst!
För tillfället väldigt få. Lokaltidningen Fryksdals-Bygden och Ny Teknik. Tidigare hade jag även Foto, och både FlyPast och Aeroplane Monthly. De senare med enbart äldre flygplan.
Fantastiskt att ha så hängivna läsare! Tack för berömmet av CAP&Design, och hör gärna av dig med roliga artikelidéer till redaktionen. /Therese, chefredaktör CAP&Design



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer