Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

4 år med bloggen idag - firar med en DOGMA-bild ;-)


Panasonic Lumix GF1 + 20/1,7 Obeskuren osv = DOGMA

Idag för fyra årsedan publicerade jag mitt första blogginlägg här på Fotosidan. Firar med en bild på dottern i farfars hatt. Hon var två år när jag började, nu är hon snart sju. Det är mycket som hänt under dessa fyra år - mycket av det går att läsa om i bloggen!

Det mest relevanta för just Fotosidan är nog DOGMA 07 sällskapet som jag startade tillsammans med Bengt Björkbom - till stor del tack vare att vi fann varandra via våra bloggar :-)

Och så gick jag från analog Leica-fotograf till en digital dito. Mitt mest lästa blogginlägg är min recension av Leica M8 som har lästs över 12000 gånger!
Trots att jag hade en del kritiska synpunkter så köpte jag själv kameran något år senare - "Love minus zero" ;-)

Mitt mest kommenterade inlägg (38 kommentarer) handlade om "Hur man bara får positiv kritik..." i Fotosidans pooler - och det retade tydligen gallfeber på främst naturfotografer ;-)

Det har blivit lite över 800 blogginlägg, men jag har avpublicerat över 20 st - så deta är bara inlägg nr 796 - enligt Fostosidans statistik ;-)

Jag har varit konsekvent när det gäller formen i bloggen: typsnittet är Arial, alltid en anfang i början och bildtexten en grad mindre än brödtexten. Och nästan alltid - minst en bild.

Egentligen började bloggandet som ett experiment, för att jag i min egenskap av marknadschef ville lära mig mer om mediet. Men jag blev biten och på den vägen är det ;-)
Och bloggen har gett mig otroligt mycket, nya vänner, bättre grepp om språket, ett eget forum för mina tankar och bilder, erfarenheter om smått och stort samt en och annan vinnarbild!

Stort tack till alla er som läser och kommenterar!

 

Inlagt 2011-04-09 23:57 | Läst 9179 ggr. | Permalink
Gratulerar!
Instämmer i gratulationerna! :-)
M8 -- eller kanske rent av en M9! Det är något att drömma om. Men mitt anspråkslösa plåtande motiverar inte precis en sådan investering. Det skulle ju vara snopet om bilderna från en egen Leica inte blev ett dugg bättre än de jag tar med enklare kameror.

Din dotter är verkligen söt, en strålande modell! Och så har du visst sagt att hon fotograferar själv?
Du är en av mina bloggfavoriter. Läser alltid, om inlägget inte tas bort innan =)
Grattis... Själv missade jag min fyraårsdag i februari. Men jag har "bara" 299 blogginlägg och inte alls lika många läsare som du (av förklarliga skäl). Gillar din blogg, lagom blandning av ämnen.
Grattis.
Din dotter är så söt och kommer nog också att bli fotograf tror jag =)
/Lena
Gratulerar, 4 år och 800 bloggar är ju faktiskt en bra prestation :)
Fortsätt i samma bana!



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer