Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Iskallt uppvaknande och snälla, snälla ni som läser detta: låt det bli en vit Jul i år!


Ricoh GR-D III @64 ISO - iskall gryning utanför vårt hus (obeskuren som alltid och varsamt framkallad ;-)

Det är kallt i Sverige just nu, igår visade termometern på 28 minusgrader. Men det är en annan kyla som besvärar mig mer - den mänskliga.

Idag skriver Aftonbladet att: "Fyra barn i varje skolklass får julen förstörd av fylla". Vidare skriver SVT-text att: "Nästan 138.000 barn i Sverige levde förra året i familjer med socialbidrag." Och bara 80 av totalt 324 kommuner beviljar extrapengar till barnens julklappar. Som grädde på moset skriver en av Sveriges absolut mest lästa bloggare, Kissie, följande: "Rika måste vara ödmjuka, det måste ni fattiga också vara!"...

Och så läser jag ett antal andra bloggar och debattartiklar om hurvida Julen är eller skall få vara en Kristen högtid. Som om det skulle vara problemet?

Själv ber jag om en vit (nykter) Jul - för fattiga och rika!

Inlagt 2010-12-23 13:01 | Läst 10929 ggr. | Permalink
"För som jag sagt förut bestämmer man själv om man vill vara rik eller fattig." Vi lever i mörka tider, i ett kallt samhälle, och nu pratar jag inte om årstiden...
Vad jag förstått skall den där "Kissie" vara en förbild för många, är hon det borde hon kunna åtalas för stämpling till samhällsfarlig egoism.
Själv får jag en vit jul med barnen, både invärtes o utvärtes.
Att det blåser isande kalla vindar i Sverige kanske vi får börja leva med mer o mer då "Kissie" dock bara är ett barn av vår tid.

Mvh Janne
Väl talat. Över trehundratusen barn lever i familjer med missbruksproblem. Dom kommer garanterat INTE få en vit jul, men även i familjer med mer normal alkoholkonsumtion tycker många barn illa om vuxna som inte håller sig nyktra. Så för barnens skull instämmer jag i din önskan att så många som möjligt ska få en vit jul.
Klokt skrivet. Vårt samhälle hårdnar och allt fler behöver allt mer hjälp. Samhällets skyddsnät blir allt glesare och fler faller emellan. Ideella hjälporganisationer som kyrkan, Frälsningsarmén, stadsmissioner mfl får allt mer att göra. Så vad spelar det för roll om man vill betrakta julen som Kristen eller ej. I midvintern behöver vi sprida värme inte kyla.

Vem skulle valt att vara fattig och sjuk om man kunnat välja rikedom och hälsa.
Trots att den nya egoismen breder ut sig i samhället så kommer jag aldrig att acceptera den utvecklingen utan jag kommer att fortsätta stå som en väktare på muren mot orättvisor och förtryck!

Jag firar inte jul längre men jag kommer däremot att fira Messias födelse och det kommer jag självklart att göra utan starkare drycker, men jag kommer nog att dricka en och annan must :)
//Chasid
När jag gick hem från jobbet igår kväll var det -29 här i Västerås.
Och ja, urtrist att barn ska fådet trist på julafton pga fylla..



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer