Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Sjukt roligt och inte helt fel - Toycamera-app i mobilen!


 
S
år man nu där - med en mobiltelefon-app istället för kameran som "lördagskamera". Föll till föga och skaffade en Android-telefon, sedan kunde jag inte motstå att ladda ner en toycamera-app, och nu tycker jag att det är riktigt skoj ;-)
 


Därför blev "Ericsson Xperia X10 Mini Pro" dagens kamera, den följer med över allt hur som helst. Och skönt att inte ha en extra grej att hålla koll på. Det händer ju att man "nästan" råkar glömma kvar kameran då och då...



Fördelen med "toy-camera" stuket är att bilderna är fixade och klara "straight out of camera" - bara att ladda upp på Facebook med ett knapptryck ;-) Och snälla Fotosidan - ta fram en liknande funktion för iPhone och Android så att man kan lägga ut bilderna direkt från mobilen!



X10 Mini Pro har 5 MP och en riltigt bra skärm, hyffsad "shutter lag" för att vara en telefon och med det fiktiva "slutarljudet" avstängt är den faktiskt en fungerande "street shooter" :-)



Kanske dags för ett nytt DOGMA-löfte? ;-)

Inlagt 2010-10-23 21:20 | Läst 12659 ggr. | Permalink
Verkar kul! Men dogma med en app i mobilen? Verkar fusk på något sätt. Felet med dessa bilder är väl annars att de är för bra egentligen för att komma från en riktig leksakskamera. Fast det blir de ju inte sämre av :-)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer