Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Breaking news - Voigtländer släpper en 75mm f1,8 för Leica-M och en 25mm f0,95 för MicroFourThirds

          
 
Plötsligt händer det (igen :-) - CosinaVoigtländer släpper två nya "Super gluggar": en 75mm f1,8 Heliar Classic med Leica-M fattning, i första hand tänkt som porträttglugg med lite mjukare täckning fullt öppen. Och så en 25mm f0,95 Nokton med Micro FourThirds fattning - antagligen framtagen med alla "filmare" i åtanke.

Läs mer på Cosinas (Japanska) hemsida, eller använde Google-translate för att läsa om 75:an och 25:an på svenska (vilket man inte blir mycket klokare av ;-)

Robert White i UK har redan 75:an uppe på sin hemsida med pris och allt. Och svenska Kamera & Bild har en artikel om Micro4/3 25:an!

Enligt uppgift så levereras 75:an under september och 25:an under oktober - och det blir spännande att se om någon kommer att sälja dem i Sverige. Knappast LP Foto som verkar fokusera enbart på sina auktioner - eller?

Inlagt 2010-08-29 21:31 | Läst 7762 ggr. | Permalink
Herr Kobayashi vet verkligen vad de andra tillverkarna missat, och det är fantastiskt att se alla märkliga objektiv som under hans styrande hand kommer ut på marknaden. Även om det finns bättre saker rent kvalitetsmässigt, så är Voigtländer nog mitt favoritmärke rent känslomässigt. Jag har ägt en hel drös, och alla har varit mycket bra, men framför allt egna och prisvärda.
den där 75an ser trevlig ut! lite tung bara. med sina 427g är det inte det lättaste objektivet (nästan lika tungt som leicas gamla 75m summilux)



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer