Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Sluta tjafsa - ut och fotografera istället!


Panasonic Lumix GF1 + 20/1,7 Obeskuren. Nationalmuseum.

L
äste med stor behållning Alfs senaste blogginlägg - om vi skall diskutera Fotosidan så är just bildpoolerna och systemet med bildkommentarer värt lite tankemöda.

Men jag börjar bli lite trött på allt narcissistiskt gnällande i bloggarna. Kan vi inte bara låta "tusen blommor blomma"? Även om jag inte plåtar makro, delar ut bloggutmärkelser, hanterar språket som en akademimedlem eller toppar några listor - så är bloggen min.

Och just detta - att jag kan visa mina bilder och skriva om vad jag har på mitt  hjärta, på mitt sätt, på mina vilkor - i min egen blogg. Är inte det fantastiskt?

Tack Fotosidan för att ni ger oss en plats att mötas, visa bilder, samtala - och inte minst blogga :-)

Ps.
Och när vi talar om bloggar - jag tycker fortfarande att SMÄMs blogg är ett utmärkt exempel på en mycket bra blogg. Som håller balansen mellan text och bild, allmänt och personligt.

Inlagt 2010-06-21 08:59 | Läst 8539 ggr. | Permalink
Jo, möjligheterna på Fotosidan är fantastiska. Jag hoppas bara att det får fortfara att vara "högt i tak". Även för gnället =) Man behöver ju inte läsa allt.
Fotografera mera håller jag absolut med om. Och mera bilder i bloggarna!
Klart att vi ska va glada över dom möjligheter FS ger till oss
Alla tankar o alla bilder lika mycket värda
//Leffe
Jag håller med dig. Ut och fotografera. Carpe diem! Pang på bara och visa bilder i bloggarna.
/John-Erik
Hej Johan!
Håller med dig om gnällandet, blir lite mycket sådant mellan varven.
Jag hoppas att FS på något sätt försöker blåsa lite mer liv i bilddelen
av siten, tycker denna gått lite i stå på något sätt.
Kul att du gillade mitt inlägg :)
Ha det gott!
-affe
Vi har alla våra preferenser och vårt tyckande. Jag läste Alfs bloggpost som du refererar ovan. Det finns väl en del food for thought där, men han säger ju ingenting nytt. Inte kan jag heller säga att jag håller med honom direkt. Fast han har rätt i att vi är för många på fotosidan för att bildpoolerna ska meningsfulla. Vi är också totalt för många fotografer på nätet för att man ska kunna räkna med att nå fram till någon signifikant del av surfararna med våra bilder. Jag tycker att det är i det sammanhanget man ska se bloggarna, både här på FS och totalt. Genom bloggarna kan man med tiden bygga upp sin egen och personliga krets av vänner att dela bilder och tankar med. Alf kallar bloggen en envägskommunikation, och jag begriper sannerligen inte vad han menar med det.

Hans idéer kring hur man ska kunna exponera "nakna" foton effektivare (genom mer sofistikerad bildtaggning etc) tror jag inte på. Att försöka splittra fotobloggarna i en teknikdel och en bilddel är i mina ögon rena snurren. Den som bara vill ha det ena men inte det andra får väl för tusan sovra en smula, allt ska inte behöva levereras färdigprocessat i Macdonaldskartong!

Vi får leva med samtidens bildmassor och lära oss ett förhållningssätt till dem som vi kan vara nöjda med.

Men Alf är förstås välkommen att säga vad han har på hjärtat i sin egen blogg.

SMÄM är lite kul. Men mest oskyldigt vardagsprat tycker jag. En typisk tjejblogg. Inget fel i det, men de bloggar jag läser regelbundet har mer att säga.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer