Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

I'm EVIL - or should I give my Leica to my daughter?


Dotterns porträtt på mig, med Panasonic Lumix GF1 + 20/1,7 - kamerans JPG, obeskuren.

Fick min EVIL (Electronic Viewfinder Interchangeable Lenses) Panasonic Lumix GF1 i fredags - så vi hade hela helgen på oss att bekanta oss med kameran. Och idag har jag både gjort ett fotojobb och ett filmjobb med den - GF1:an presterar väldigt bra i båda disciplinerna!



Leica M8 + 28/2 - framkallad från DNG i PS, obeskuren

Både frun och dottern gillar GF1:an - den är otroligt användarvänlig. Panasonic har verkligen lyckats få till vettiga automatikfunktioner och ett synnerligen intuitivt gränsnitt. Mer om detta i kommande bloggposter.


Panasonic Lumix GF1 + 20/1,7 - kamerans JPG S/V-konverterad i PS, obeskuren.

Och nu när pappa har så många kameror så undrar dottern om inte hon kan få en av dem - tex Leica M8:an?
Nja... hon får nog nöja sig med sin Samsung så länge ;-)
Och när hon fyller 6år senare i sommar så kanske, kanske, det är aktuellt med en ny kamera - i rimlig prisklass. Fast å andra sidan, vad jag än ger henne så är risken stor att hon är såpass "Leica skadad" att hon fortsätter använda mina kameror istället...

Inlagt 2010-05-12 01:10 | Läst 8319 ggr. | Permalink
Visst är Gf1'an en riktigt trevlig bekantskap. =) Grattis en en gång.
Det måste vara väldigt kul för dig med en dotter som redan vid så unga år inte bara är så intresserad av fotografi, utan också uppenbarligen har en så fin bildkänsla, och dessutom klarar av att hantera kameran på ett vettigt sätt.
Jag anar att tvivel kommer att uppstå... ;)

"Både frun och dottern gillar GF1:an - den är otroligt användarvänlig. Panasonic har verkligen lyckats få till vettiga automatikfunktioner och ett synnerligen intuitivt gränsnitt."

Vad skall du ha M8:an till efter det här..? ;)

Jag som M Leica-afficionados, har tyckt att Leica M8/M9 redan va omoderna när dom kom tyvärr, mycket beroende på att jag innan fått känna på modernare digitala apparater, typ Canon G10.
Det här är ingen kritik mot skärpan på bilderna på den digitala M Leican, men när man ändå skulle bygga en digital M-Leica, varför inte utveckla även den här M-modellen som Leica tidigare gjort?
Nu blev det "bara" en något större och dyrare M Leica med en "digital filmrulle" av det hela, med nya, större och dyra objektiv..
Jag gillar gårdagens M Leicor, det beror på att dom har gårdagens M Leicafinesser, bla kompakthet, slitstyrka och ett hyffsat pris! ;)

Så som sagt, vad gäller det digitala och M Leica, så känner jag nog att Leica redan va frånåkt när den kom, och nu kommer fler användarvänliga, kompakta och kompetenta kameror, typ Panasonic Lumix GF1 och liknande, tyvärr!
Återväxten är tryggad. :-)
I´m Good :)
GF-1:an är verkligen mer än en "och" kamera. På fredag kväll ska den få följa med mig på konsert :) Har för mig att du också har en Yashica sökare, den fungerar faktiskt ganska så bra på GF-1:an!

Mina barn är långt ifrån lika bra på att hantera kameror som din dotter men å andra sidan är de bra på att måla och rita så man kan säga att återväxten är tryggad där med :)
//Chasid
Men Johan, en Leica måste väl damen ha, vi kan ju se att hon har samma intresse som pappa.
Ha en bra helg min vän
Klart tösen ska ha en Leica! fast kanske inte som 6-årspresent ;-) Då blir det svårt att hitta på något när hon tar studenten!
Barn i den åldern brukar ha ett intressant perspektiv. Del så är de ju rent fysiskt kortare, dels så hämmas de inte av samma konventioner om vad som är "fint" som vi andra. Gör ett inlägg med hennes bilder, det skulle vara kul att se!



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer