Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Hej, tyvärr har ditt bildförslag till 'Galleri FS' ej antagits. LOL

Stairway to...
Panasonic Lumix GF1 + 20/1,7 ISO 200 Kamerans JPG, obeskuren.

Tanken slog mig - om bilden ovan vann "Panasonic Lumix GF1 Tour" med hjälp av en öppen röstning så kanske även samma bild skulle platsa i "Galleri FS"?

Men icke - de som röstar i galleriets "sluss" valde att refusera bilden ;-)

Så bilden ovan duger inte till Galleri FS - måste jag ut och plåta älgar i motljus eller ligga i ett gömsle i en vecka för att fånga en sparv på en meters håll för att komma med? Eller måste jag jaga solnedgångar eller retuschera sönder ett porträtt på en gråtande modell? Vad krävs????

Läs mitt tidigare blogginlägg: "Psykologin bakom Galleri FS"

Och än en gång - tack alla ni som röstade på min bild i tävlingen!

Inlagt 2010-05-06 18:53 | Läst 7314 ggr. | Permalink
Var sak har sin plats Johan, det vet du ju! ;)
Think of it as a benefit! :)
B)
Vad som krävs? -En älg i rulltrappan!
Eller nåt annat... men vad är väl en bild i galleriet, den kan ju vara alldeles urtråkig.

Jag gillar din bild, men jag får inte rösta. Ha det gott!
Du kan nog trösta dig med att inte ens de stora kända fotograferna från förr skulle platsa i Galleri FS. De är antagligen inte tillräckligt skarpa eller så har de något som sticker i ögonen och som borde ha photoshoppats bort. Personligen tycker jag nog det är en utmärkelse att inte bli antagen. Likväl försöker jag och väntar med förskräckelse på om jag ska klara mig undan att bli antagen =) I yttersta hemlighet planerar jag ett album för refuserade bilder. Men säg inget!
Älgar en dimmig morgon i motljus funkar nog bäst. ;-)
Är Galleri FS något att sträva efter? Flödet där verkar vara lika stort som i poolerna, dvs bilderna försvinner i mängden.
Men vad vet jag, jag har inte ens provat att skicka någon bild till Galleri FS. :-D
Som du själv skrivit, GalleriFS är fotografins svar på mellanmjölk. Din bild drar mer mot grädde, så det är klart att den inte platsar. Men vad ser jag, har de ändrat refuseringsmeddelandet? Förut hette det ju: "Inte vad vi just nu söker".
Det är föga överraskande att du blev refuserad av Galleri FS men du får trösta dig med en Lumix GF1 istället, jag tror att de flesta som får accept av Galleri FS nästan skulle offrat lilltån för att få byta med dig :)

Jag har skickat in foton som blivit valda till veckans bild på FS och de har blivit refuserade av Galleri FS :)
//Chasid
Ps: Har du fått kameran ännu? Jag väntar otåligt på min!
Galleri FS verkar vara snobbars galleri där inte vad som helst platsar.
Jag har haft bilder som omslag på tidningar som inte kommit med. Det finns inget som säger att bara för en bild funnits på ett omslag så borde den absolut finnas med i GFS.

I bildens genre finns följande bilder:

http://www.fotosidan.se/gallerifs/index.htm?_subjectcategories=43&_techcategories=&_tag=&authorName=&_sort=folder2item.ctime+DESC&ID=&__style=&_dosearch=1

Tycker nog de faktiskt är rätt intressanta de flesta av dem.

Att mycket naturbilder kommer med reflekterar nog bara den generella fördelning av bilder:

http://www.fotosidan.se/gallery/listcat.htm
Ja, det är ett tjatigt meddelande det där... Jag tar mest bilder på växter och undrar också om inte motivområdet ligger mig i fatet. Jag får känslan av att juryn där inte begriper sig på motivområdet som jag sysslar med och då blir det ju lite konstigt, lite som att kasta pärlor för svin, och desto större anledning att inte bry sig. Jag försöker att ignorera GFS på samma sätt som juryn där ignorerar mina bilder, men det är klart att det vore kul att komma med någon gång. Dock har jag haft flera utställningar med mycket acklamation, så jag tror inte att jag är någon direkt dålig fotograf och mycket av det som finns på GFS tilltalar mig faktiskt inte och jag undrar ofta hur DEN bilden kunde komma med.
Bra fråga... bilder som blir populära både på 500px och 1x.com där de är både internationella och väldigt hårda kommer ändå inte in på galleri fs! Vem bestämmer liksom? Vad krävs egentligen?



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer