Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Hur får jag min inspiration tillbaka?


Leica M8, Sumicron 50/2 Obeskuren osv - dvs vardags DOGMA, en hund på jobbet ;-)


Detta är något så ovanligt som ett totalt spontant blogginlägg, utan någon "förnuftsmässig" eftertanke eller bearbetning.
Jag har tappat "blogglusten", gjort ovanligt få inlägg senaste veckan och sett mig blogg halka ur FS interna listning (trodde det var omöjligt). En av oraskerna var den infekterade debatten om sk stötande bilder, som flyttade fokus från fotografin (mina inlägg i den debatten är nu avpublicerade). Men en större anledning är nog mitt jobb, som kräver 100% av mitt kreativafokus just nu. Och jag arbetar alltid hårt på att få mer tid till familjen, det "viktigaste" får inte bli skymt av det "brådskande". Ni har väl hört talas om 80/20-regeln?
Jobbar på att få tillbaks inspirationen, skriva klart beställda recensioner, ta nya (annorlunda?) bilder, samt orka prova en eller annan ny kamera. Och jag lyssnar lite mer på musik igen, företrädesvis analog (LP-skivor). Köpt böcker på bokrean. Allt som är roligt ;-)

Inlagt 2010-03-15 08:26 | Läst 6907 ggr. | Permalink
Hej Johan!Bra ,hoppas att vi komer i framtiden få
bilder att bli inspirerad av.
Lycka till min vän.
mvh Rolf
Svar från Johan Ericson 2010-03-17 07:24
Tack!
Jag kämpar på, inspiritaionen kommer ju trots allt tillbaks, förr eller senare :-)
Mvh
/johan e
Om jobbet tar mycket tid, och dessutom 100% kreativitet, så bör nog något annat bli lidande....
Konstigt vore det väl annars...!?
Och goda råd i det läget finns det nog gott om...

Vi håller tummarna för våren och ljuset Johan!
/B
Svar från Johan Ericson 2010-03-17 07:25
Tack!
Goda råd är många - det svåra är att följa dem ;-)
Mvh
/johan e
Det är väl ett friskhetstecken att inse att man har begränsningar! Andas lugnt!
Svar från Johan Ericson 2010-03-17 07:25
Yes!
Tack,
mvh
/johan e
Ta en lång och rask promenad, minst 3km, så kommer ideerna studsa upp ur omgivningen som vore de vårtokiga krokusar.
När du kommit in i den där rytmen där ideer föds vill du inte stanna för att skriva ner dina ideer. Det är nu den där digitala diktafonen du säkert har någon stans kommer väl till pass.
Den här metoden slår aldrig fel! Ut å gå!
Svar från Johan Ericson 2010-03-17 07:26
Håller med - promenader är bra!
Mvh
/johan e
Min mor sa alltid "var sak har sin tid". Det kan tyckas bara vara ett simpelt uttryck men det säger egentligen allt. Om arbetet kräver all din tid och uppmärksamhet just nu så är det bara att inse detta och gilla läget. Förhoppningsvis lättar trycket på jobbet så småningom och då kommer nog orken och inspirationen tillbaka.
Svar från Johan Ericson 2010-03-17 07:27
Försöker få in bloggen i livspusslet - andra saker får stryka på foten. Tex så ser jag nästan ingen TV just nu, skippar till och med nyheterna ;-)
Mvh
/johan e
Hej, tråkigt att en debatt om stötande bilder fick dig att tappa lusten till skapande
du kanske har för höga krav på dig själv om du alltid skall ha "blogglust" och en sådan sak som stötande bilder har rubbat din balans
varför är dina inlägg i debatten avpublicerade?
/inger
Svar från Johan Ericson 2010-03-17 07:45
Det var att tonen så snabbt blev uppskruvad samt att mäniskor tyvärr nästan alltid har så svårt att sätta sig in andras tänkande - så när man läser inläggen så här i efterhand (debattan är nog över för den här gången) så känns de inte lika angelägna. Dvs - om man inte läser inläggen som startade det hela så kan min ainlägg vara lite svåra att förstå, för tex en ny läsare.
Mvh
/johan e
Ja varför är dina inlägg avpublicerade Var inte dina inlägg ärliga och var det inte din mening du bloggade om Jag bara undrar/bert
Svar från Johan Ericson 2010-03-17 07:51
Klart jag står för mina inlägg, se mitt mitt svar till inger ovan. Jag funderar på att sammanfatta de avpublicerade inläggen i ett nytt inlägg med lite bakgrunds info - så att de blir lite mer "tidlösa", dvs att det ska gp lika bra att läsa dem om några år ;-)
Mvh
/johan e
Låter mysigt med att sitta och lyssna på LP-skivor.

Tyvärr är min LP-samling inte mycket att hurra för, så det blir digitalt för hela slanten. Men jag är lite sugen på att botanisera bland mina hundratals MD-skivor som det var evigheter sedan jag lyssnade på. Men det är inte lika mysigt som att lyssna på LP.

Varför ska du ha kvantitativa mål som att ligga högt på blogglistan? Det viktiga är väl att du har bra saker att säga?

Låter som du ska bestämma dig för vad som är mest viktigt och mest angeläget att hålla på med. Ibland orkar man inte göra det mest angelägna för att en massa småsaker kommer ivägen.

Själv är jag ledig just nu och betar av massor med småsaker som stjäl energi. Rensar och renodlar kan man säga, och laddar. Framförallt laddar.
Svar från Johan Ericson 2010-03-17 07:58
Yes, LP-skivor är lite mer avstressande än, och de kräver lite mera "passning" som sidbyte osv, vilket ofta leder till lite mera aktiv lyssning...

När man avsätter tid att blogga så känns det ju roligt att många tar sig tid och läser det man skriver. Jag kommer att blogga lite om det snart, det här med räknare och statistik och vad som är "många läsare" ;-)

"Rensar och renodlar... ...och laddar." - det låter ju underbart, själv skall jag på "tyst retreat" några dagar nästa vecka, ser fram emot det. Och då tystnar även bloggen...
Mvh
Johan e
Totalt sett är du en väldigt produktiv människa, skulle jag vilja påstå. Fotosidan är för nöjes skull, bannlys prestationsdjävulen!
Svar från Johan Ericson 2010-03-17 08:00
Tack! Försöker mota honom i dörren, ev får jag nog även byta lås och i värsta fall anlita ett vaktbolag ;-) För han är inte helt lätt att tas med...
Mvh
/johan e



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer