Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Det blir ingen Leica R10 - och Leica M9 dröjer.


Leica M-seriens Product Manager Mr Stefan Daniel

E
nligt L-camera Forum så sa Leicas ansvarige för M-serien, Stefan Daniel, följande på ett möte för forummedlemmar igår:
"Det kommer inte att komma någon R10 från Leica, men det kommer en tillfredställande lösning för dem som vill använda sin R-optik på ett digitalt kamerahus"

Vidare talade han om att det inte kommer några fler uppgraderingar av M8:an, men att Jenoptik fortsätter utveckla kamerans mjukvara, dvs fler firmware-uppdateringar kommer.

Och detta har satt fart på spekulationerna, någon påstår att M9:an presenteras 09-09-2009 ;-) andra talar om en "S10" som en budgetvariant av S2:an och med en väl fungerande R-adapter...

Hursomhelst så sa Stefan Daniel vid samma tillfälle att de var ett steg närmare en fullformats M-kamera, men att det är långt kvar till en färdig produkt. Och att de anser att linjen med M-objektiv är i det närmsta komplett, vilket, citat: "inte utesluter nya kompaktare och skarpare objektiv"
Vi får se!

Inlagt 2009-06-13 01:42 | Läst 7073 ggr. | Permalink
En digital Leica-m fullformatare vore ju en dröm. Frågan är bara vem som kommer att ha råd med att köpa en? De få som har de pengasummor det rör sig om, har ju lagt sina pengar på en M8:a nu ! :)
Svar från Johan Ericson 2009-06-15 18:49
Japp, men de säljer sina M8:or när M9:an kommer - två flugor på en smäll: stor begagnatmarknad med billiga M8:or och M9:or som ger Leica kapital att lev avidare för ;-)
/johan e
Jag kan inte annat än att hålla med Staffan. De flesta R-gluggarna fungerar alldeles förträffligt bra på en Canon. Kanske skulle Leica erbjuda en ombyggnad av Leica-R gluggar så att de går att använda på Nikon och Canon utan adapter, det finns redan ett företag som tillhandahåller denna service för Nikon men jag tror personligen att Leica skulle kunna göra ett betydligt bättre arbete och det skulle kunna vara en riktigt tillfredsställande lösning!
//Chasid
Svar från Johan Ericson 2009-06-15 19:06
Låt oss hoppas - men jag tror nog att adaptrar är och förblir lösningen - tyvärr.
/johan e
"Det kommer inte att komma någon R10 från Leica, men det kommer en tillfredställande lösning för dem som vill använda sin R-optik på ett digitalt kamerahus"
Så det kanske blir en adapter på M8?
/B
Svar från Johan Ericson 2009-06-15 19:06
Med koppling till mästökaren? Det hade varit helt fel med en Elmarit 19 på M8:an ;-)
/johan e
Är det Micro 4/3 adaptern som han menar? Panasonic/Leica har släppt adapter för Leica R & M optik för Micro 4/3 formatet.

Funderar själv att köpa en Olympus Pen men rykten går att Panasonic ska släppa något liknande så jag väntar lite till. Fast Olympus förhand visade lite Pen modellen och det fick mig att vänta med att byta ut min Dlux3 mot en Dlux4.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer