Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

december tretton


Richo GR-D II (Blixt :-) Nu på morgonen, direkt från minneskortet

Fru och dotter lussade, annars en vanlig lördag. Bloggtorka. Men följer debatten på några bloggar, utanför FS, som berör mitt arbete. Blir lite nedstämd av den låga tonen och ibland uppenbara illviljan som demostreras. Det är som om bloggandet ibland öppnar upp för det mer primitiva inom oss. Ungefär som att man ibland släpper fram dolda personlighetsdrag i trafiken ;-)

Efterhand som mörkret och kylan tilltar, snöglopet och snålblåsten dominerar vårt landskap, så är det som om vi får allt svårare att nå fram till varandra.

Den första Lucian dog för rätten att få utöva sin tro, idag firar vi henne. Så långt från vår vardag, vår verklighet, men kanske ändå inte....

Läs mer om St Lucia på: http://sv.wikipedia.org/wiki/Lucia_(helgon)

Inlagt 2008-12-13 11:22 | Läst 3832 ggr. | Permalink
Jag tror även att det har lite att göra med att det skrivande ordet så lätt kan misstolkas (tillskillnad från det talande). Om vi andvände fler smileys så hade nog tonen blivit lite varmare på bloggarna! :) Fin bild.

Edit: Det är nog hög tid att få ändrat deklarationen inne på Dogmasidan, den är tydligen väldigt lätt att misstolka den med! :)
Svar från Johan Ericson 2008-12-13 21:31
Tack!
Nytt Dogma-dokument på G!
Mvh
Johan E
Hej Johan!Människan är enfaldig,se värden, på visa länder har de kommit till gå stadiet!!

Om jag talade både människors och änglars tungo-
mål,men icke harde kärlek,så vore jag allenast en
ljudande malm eller en klingande cymbal.
Och om jag harde profetians gåva och visste alla
hemligheter och ägde all kunskap och om jag hade
all tro, så att jag kunde förflytta berg,men icke hade kärlek,så vore jag intet.
Svar från Johan Ericson 2008-12-14 08:31
Tack!

Och så sant, aldrig att förglömma...

Mvh
Johna E
Jag förstår vad du menar med "låg ton" i din text. Samtidigt som jag håller med Johan i sin kommentar. Det är helt klart en "konst" att skriva på nätet, att förmedla både tankar och känslor. Samtidigt, som det ibland känns som att annonymiteten får vissa människor att uttrycka sig på ett sätt som de aldrig skulle gjort öga mot öga. Värt att tänka på, tycker jag. Fortsatt god Lucia!! /Peter-L
Svar från Johan Ericson 2008-12-14 08:32
Tack,
en stor fördel med FS är att vi aldrig kan uppträda anonymt!

Mvh
Johan E
Barn och Lucia är värmande bilder! :)

Vad gäller bloggandet, så har jag hållit på att "skriva elektroniskt" sedan 1985, (innan internet, det fanns andra elektroniska kommunikationsätt till andra sidan jorden)
Och det som nu händer är att fler och fler får möjlighet att skriva....
Även om man inte är någon "författare"... ;) :)
"Vem skall bestämma det!!"

Det är nog så man får se det! ;)

Sedan tror jag att många "missförstånd" beror på stress/brådska, man "hinner inte" läsa igenom en text innan man svarar...! ;)
/Bengan
Svar från Johan Ericson 2008-12-14 08:35
Tack!

Det är mycket som spelar in när elektroniska budskap skall tolkas. Ordval, svarstid, närvaron/frånvaron av "smileys", hälsningsfras, osv, osv...

Ibland kan frånvaron/närvaron av ett enkelt ord ange undertonen i tolkningen. För det är ju den sk "undertonen" som är "tonen" ;-)

Mvh
Johan E
Ord sårar så lätt. Man bör tänka sig för innan man öppnar munnen. Om känslorna svallar kan man bli vass, så att man säger sådant som man inte menar. Att skriva borde vara enklare, eftersom det tar längre tid, och man kanske tänker igen om det man säger lite mer, man kan gå igenom det och ändra. Men det slarvas mycket bland bloggare, vem vill läsa andras snabbt hoprafsade rader. Det borde det vara lättare att göra sig förstådd i skrift: men det kräver eftertanke hos mer än en, även att den som läser lyssnar, och inte läser in sina egna tankar i det skrivna. Allt för ofta uppstår missförstånd, samtalet uteblir, det blir antingen envägskomunikation eller så hamnar man i konflikt, för att man talar förbi varandra. I praktiken är det lättare att vara i konflikt med en bloggare någonstans ute på nätet än med den man har nära in på livet, för befinner man sig i samma rum måste man kunna möta den andres blick.
Svar från Johan Ericson 2008-12-14 08:37
Tack!
jag föredrar trots allt kommunikation "face to face" då man kan tolka varandra, och korrigera missfårstånd under samtalets gång :-)

Mvh
Johan E
Uppskattar att du sätter Luciafirandet i sitt rätta sammanhang - rätten att utöva sin tro. Kanske mer aktuellt idag än någonsin.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer