Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Compulsive Blog Disorder #4 (Vad är en vän?)


Ricoh GR-D II (Bilden föreställer skärmen på min mobilkamera, och framför den en vän;-)

Vem är din vän? Och vem är din vän här på Fotosidan? Vad är en vän?

Jag har många vänner som är medlemmar på Fotosidan, några har jag känt sedan 6-årsåldern, andra har jag aldrig träffat "in real life" utan de är rena "FS vänner", men likväl vänner. Nu måste jag visa upp mina "FS vänner" i min profil - i värsta Facebook anda. Dvs de vänner jag bjudit in eller bjudits in av. Men min "vän-flik" visar bara en (1) vän just nu, har jag nu bara en vän här på FS? Och nyligen blev jag "dissad" av person som bjöd in mig för sedan ta bort mig som sin "vän" efter några dagar. Jag känner mig som värsta "facebook fjortisen" ;-)

Snälla Fotosidan - ta bort denna pinsamma "Facebook" efterapning. Jag mfl kommar aldrig att lägga ut vårt sociala nätverk, inte ens det "virtuella", till allmänt beskådande!

Inlagt 2008-11-10 18:16 | Läst 4048 ggr. | Permalink
Just vän kan vara lite illa valt kanske.
Alla som inte är med är de ovänner!?
Hur som helst tycker jag att funktionen skulle vara bra om jag själv kunde markera tex Johan Ericson och välja tex att jag ville ha en blänkare när han skrivit ett nytt blogginlägg eller lagt upp något i dogma ;)

Men jag tror att det borde vara så, dels att jag själv angav vilka jag ville ha indikationer om och bara nya bilder och/eller blogginlägg detta skulle vara mina personliga uppgifter som inte flaggades ut. Då skulle det på ett bättre sätt vara ett hjälpmedel att hitta det som intresserar mig tycker jag :)
-affe
Ordet "vänner" är kanske lite illa valt men jag gillar funktionen att jag kan följa de fotografer som jag delar tankar och arbetssätt med, "vänner" funktionen gör så att jag kan hänga med när de lägger upp nya foton och blogginlägg! Men som sagt ordet "vänner" skulle behöva bytas ut så att inte Fotosidan blir ett nytt Facebook.
//Chasid



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer