Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Blogginlägg 400 - Självcensur


Richo GR-D II (Tysk toalett - rakt av från kortet :-)

Gör mitt 400:drade blogginlägg och konstaterar samtidigt med viss frustation att Fotosidans bloggar svämmar över av inlägg typ: "nu mår jag bra" eller "nu mår jag dåligt" eller " idag har jag ont i huvudet" eller "nu är någon dum mot mig" osv, osv....

Inte bara "bloggterapi" (som kan vara ganska underhållande :) utan total självcentrering och avsaknad av innehåll som attraherar någon utanför den allra innersta kretsen, och ofta med en total avsaknad av bilder....

Jag saknar bloggar som "ANALOGT MÖRKRUM (OCH FOTO)"  som lagts på is, konstatera även att många läsvärda bloggar som "Måla med ljus" och "SPÅNERIER" får allt längre mellan inläggen...

Kvar finns ljuspunkter som "Straight Photography" och många andra, välformulerade, läsvärda och framför allt rikligt illustrerarde med bra bildmaterial. Men de tenderar att "drunkna" i  strömmen av mer eller mindre meningslösa inlägg som allt mer dominerar Fotosidans bloggmeny. Det fanns en tid då jag läste alla Fotosidans bloggar men den är över och numera blir jag mest besviken när jag skummar igenom blogg-menyn - tyvärr!

Mitt inlägg 400 är egentligen nummer 410, men jag har praktiserat en förhoppningsvis välgörande självcensur ;-) För personliga, bittra och bitska, negativa och meningslösa blogginlägg har jag tagit bort, ibland några minuter efter publicering, ibland efter någon dag. Och det ligger ett stort antal inlägg i "karantän", i väntan på genomgång och revision, rätt bild eller bara rätt tid.

Ibland är det bäst att vara tyst, även på bloggen.

Ps.
Detta inlägg är inte riktat mot er som "webb loggar" ;-) utan mot dem som gör sporadiska, ofta meningslösa och negativa inlägg. Då blir bloggfunktionen per definition ingen "webb logg" utan snarar någon form av "klotterplank" riktat mot Fotosidan läsare. Ev. kommentarer och debatt välkomnas ;-)

Inlagt 2008-10-21 00:38 | Läst 9432 ggr. | Permalink
Jag känner samma som dig Johan, jag tycker att det är skönt att man kan göra en Mousover på bloggrubriken på förstasidan så ser man om det är någon som man tycker är intresant som har skrivit.

Sedan så undrar jag hur många gånger man kan skrika ut "Nu lämnar jag den här @£$.-sidan" och sedan komma tillbaka och fortfarande vara trovärdig. Vad har jag gjort dessa personer för ont? Ändå så får man det rakt i nyllet när man råkar klicka sig in på deras bloggar. Trist tycker jag.

/M
haha ja min blogg i afton är total bloggterapi- annars hade datorn åkt ut genom fönstret...jävla måndag! på tal om sporadiska och negativa bloggar haha
bilder har jag dok med-utan sammanhang, menar at det var ett krav från ledningen-men jag minns kanske fel....
Jag tycker också att det är synd att så relativt många bloggar inte har någon koppling till fotografi. Sedan är det nog så att många ser bloggandet ungefär som ett personligt klotterplank där allt mellan högt och lågt ventileras. Jag hade ju själv ett inlägg på samma tema för en tid sedan, men det föll inte i god jord ;).

Personligen tycker jag att det skulle vara bra om FS-bloggarna uttalat skulle handla om fotografi och bild. Personliga problem och allmänna ur fotografisk synvinkel ointressanta inlägg borde man kunna hålla utanför FS tycker jag. Det är ju både lätt och kostnadsfritt att öppna en blogg på blogger tex. Sedan detta att man tvångsmässigt publicerar oavsett om man har något att säga eller inte? Vad beror det på? Är det så livsviktigt att hela tiden synas eller vad?

Hur som helst som bloggarna på FS funkar i dag finns väl inga uttalade restriktioner och då blir det som det blir. Nu kommer säkert många tycka att jag är en "gnällig gubbe", men det bjuder jag på ;).

Kommer att komma med några nya SPÅNERIER vad det lider, de måste bara mogna lite först.

Ha det gott!
-affe
Tänkte just skriva ett eget blogginlägg, men hamnade här och orden satte sej i halsen på mej
igen. Ännu ett inlägg om att alla inte är välkomna.
Är jag en av dem som inte faller in i ramen för FS blogg? Det är inte många som klickar på "Från .o. till", så jag är väl inte så där väldig rolig och intressant!! :-)
Jag brukar inte läsa dina inlägg därför att jag är en fototeknisk vilde, ingen märkesfreak och bilder ska tala - gärna med ord. Inte för att du skulle vara tråkig eller så, men alla är vi olika och har olika intressen. Jag fattar inte riktigt vad du vill säga med herrtoan i ditt inlägg, men min fantasi får ju spela fritt ;-).
Jag tycker det är sååå roligt med mångfalden här på FS. Både amatörer och proffs får vara med i sandlådan. Jag tittar på bilder som jag tycker är vackra och talande, som andra inte ens reagerar på.
Välkommen till min blogg och läs en riktigt dålig en!
Kram på dej :-)
Lola
Man kan ju inte göra alla glada med sin blogg.

Så vitt jag vet så finns det inget skrivet om att man är skyldig att blogga om fotorelaterade saker bara för att man har en blogg här på FS.

Det som du tycker är meningslösa blogginlägg kanske inte är det för andra.

Jag läser de flesta bloggarna dagligen och är inte det minsta intresserad av att veta skillnaden på Ricoh och Sigma bilder.
För mig är det ganska ointressant, men som sagt vi är alla olika och det är inget ont emot dig, jag tycker du har en trevlig blogg iallafall :)

Själv bloggar jag enbart för min egen skull, en dagbok kan man kalla det för med en massa (i andras ögon) struntprat. Jag har iochförsig flyttat min blogg från FS för att jag själv kände att den var lite missplacerad här.

Men jag tycker att gillar man inte vissa bloggar så är det väl bara att strunta i det och klicka sig vidare. Inget att hänga läpp för tycker jag.
Att jobba som internet-polis för att få saker och ting att passa sitt eget intresse är nog ett lönlöst jobb.

Ha en bra dag / Mvh Henrik
Hej Johan!
Kul att du tycker att min blogg är läsvärd, det är hedrande! Jag kontrar med att din blogg är en av mina favoritbloggar på FS!

Jag är pappaledig och det gör att jag inte har så mycket tid över till att blogga, mina inlägg skrev jag på morgonen innan jag gick till jobbet, nu har jag inte den tiden men jag ska försöka hinna med åtminstonne ett inlägg i veckan under min pappaledighet!

Att ha texterna i karrantän ett par dagar eller mer är en bra metod för att motverka ogenomtänkta inlägg. Jag praktiserar den metoden och det har lett till att många av mina inlägg aldrig har blivit publicerade!

Shalom!
//Chasid
I mängden av bloggar drunknar de intressanta....
Så har det blivit för mig i alla fall..

Och har vant mig numera att gå direkt in på den sida av FS-bloggarna där man ser litet av ingressen,
just för att undvika det för mig onödiga...
Hinner inte göra andra saker annars! ;)

Och kontentan för mig har då också blivit, att jag läser redan tidigare kända bloggar/bloggskribenter, och det funkar bra!
Och det är dom jag kommentarer! :)
Och tror inte jag missar nå't!

Och ibland känns internet som universum! ;)
För i den mängd information/bakgrundsbrus som hela tiden kommer,
så är det mycket svårt att upptäcka några nya spännande civilisationer/världar! ;) ;)
/Bengan
Ps.
Kommer snart att blogga om nå't intressant...
Tycker jag i alla fall!!
En ny Blogg utanför FS som heter 591 !!
Ulf Fågelhammar håller i den...
Hej Johan!Tänk värda ord.

Dina ivrigt trevande händer
ledde dig alltid fel.
Först när du lärde dig stillhet
kom dig allt till del.

Först när din hörsel den spända
äntligen slappades av-
hörde du det fjärran
bruset av hav.

Först när ditt sökande ändar
och mörker betäcker din stig-
där överväldigar,bländar
sanningen dig.
Bertil Gedda 1943
mvhRolf
Jag håller helt med om ditt första textstycke, och ja. Även jag klickar allt glesare på bloggindexsidan numera.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer