Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Ett riktigt fotomagasin: Leica Fotografie International



Så damp den äntligen ner i brevlådan: Leica Fotografie International - en av i mitt tycke världens bästa fototidsskrifter! Och sällan har den varit så efterlängtad, äntligen få läsa (detaljerat) om nyheterna från Photokina, se MTF-kurvor och specar. Läsa om hur konstruktörerna resonerat, osv, osv....




För den digitala tekniken för med sig frågor, ibland riktigt många frågor ;-) Alltid roligt att få en del pedagogiskt upplagda svar!




Nu berättar inte MTF-kurvor hela sanningen, men de ger en fingervisning om de nya gluggarnas uppförande. Och när det gäller nya Summilux 21/1,4 så är det som att läsa specarna för en Ferrari - imponerande men ekonomiskt ouppnåligt - i alla fall just nu ;-)




Intressant med nya M8.2 och dess nya "idiotläge" - men jag tycker nog att kan du inte välja bländare själv så skall du inte plåta med Leica M - då finns ju diverse alternativ med "grön ruta" ;-)



Mest intressant är nog trots allt nya D-lux 4 -  ser fram emot att få läsa mer om den och förhoppningsvis testsa den själv här i bloggen!




Men LFI är inte bara en massa teknik och "Leica för redan frälsta" - den är även en riktig bildtidning. I nr 7 / 2008 så är det mycket bilder, presenterade i en mycket snygg layout (till skillnad från många andra sk fototidningar:-) Jag fastnar för André Lützens bilder (ovan) men där finns även ett jätte-reportage med Jeanloup Sieffs bilder och så en sektion med bilder från en (för mig helt okänd) fotograf vid namn Jon Lister.

Rekommenderas!!!!

Inlagt 2008-10-09 07:50 | Läst 5330 ggr. | Permalink
Håller med, LFI är enligt mitt tycke den i särklass bästa fototidningen jag känner till. Med allt från tester utförda med tysk nogranhet, alltså inte så mycket tyckande men desto mer vetande till väldigt bra fotografi, läste också senaste numret och kolla in elmar 24:an!
-affe
När kan D-Lux 4 tänkas dyka upp i affärerna, någon som vet?



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer