Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

It ain't over 'til the fat lady sings (Leica S2)




Just när man trodde att Leica resignerat och accepterat en framtid som lyx accessoar så överraskar de med en ren proffskamera - och inte bara det - de skapar en helt ny standard med ett eget format: 30x45mm! Dvs större sensor än sk "fullformat" men något mindre än dagens digitala "mellanformat". Och detta i ett hus stort som en EOS 1D och med 13 nyutvecklade autofokusobjektiv!
Grattis Dr. Kaufmann!

Läs mer om pressfonferensen om S2 systemet här. Eller ta en titt på S2 systemet på  Leicas hemsida. Och Leica inleder ett sammarbete med Phase One samt lovar att en R10:a kommer! Samt säger att tekniken från S2 systemet skall befrukta övriga produkter. Vilket borde innebära åtminstone en R10:a med fullformat och ny R-optik med AF samt förhoppningsvis en fullformats M9:a inom kort!

Det är så sant som sagt:
It ain't over 'til the fat lady sings!

Om nu bara inte S2:an är den feta damen? ;-)

Inlagt 2008-09-23 07:31 | Läst 9796 ggr. | Permalink
Verkar ju trevlig, men inte inom min budget skulle jag tro.
Det finns nog flera fat ladies som tävlar om sista sången =) S2 verkar vara en läcker kamera långt bortom min budgethorisont.
Märkligt! 30x45mm måste ju ge en omvänd brännviddscrop, eller? :)
Ryktene sier en pris på 20.000 Euro....
No Comments! ;)
Det riktigt intressanta för Leicas framtid tycker jag var att de knutit till sig Phaseone som långsiktig sammarbetspartner. Sedan till alla som inte förstått det, S2:an är inte tänkt som en konkurrent till dagen DSLR utan framför allt till proffs som kör mellanformatssystem. En annan intressant nyhet var att Kaufmann offentliggjorde arbetet med R10:an. L-Camera Forum som bloggar direkt från photokina visade även några bilder tagna med den nya Summilux-M 24/1,4 som verkade minst sagt lovande. Så trots alla belackares farhågor satsar Leica friskt framåt :).
-affe



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer