Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Är Blondinbella kriminell?


Nikon D200, 17-55/2,8 DX (Reklam på riktigt, men i övrigt inget samband med texten :-)

Ta det lungt Silja mfl - Blondinbella är under utredning, se:
http://www.aftonbladet.se/sofismode/article2072306.ab

Konsumentverkets riktlinje:
"All reklam ska gå att identifiera som reklam med en hastig blick. Läsaren ska redan från början förstå att det han/hon läser är reklam"

Vi får se hur det går, för det berör ju alla oss bloggare, eller... ;-)

Inlagt 2008-03-18 17:57 | Läst 20016 ggr. | Permalink
Det roliga är ju att det är rätt svårt att bevisa att personen ifråga inte har rent mjöl i påsen, om man inte som i det nämnda fallet säger det öppet =).

Om man slår upp aktuella paragrafer så är det faktiskt uppenbart att hon är skyldig!
Vid närmare eftertanke så borde det vara rätt lätt att avslöja, så länge de inblandade inte begår lite mer brott.. Nämligen om de betalar och tar betalt svart..
Frågan är då om den framstående och flitigt lästa bloggaren Johan Ericson får betalt från Leica och Ricoh... :-]
Jag reklamen letar in sig överallt. Vad jag minns så var reklam något man ville undvika på nätet när internet var ungt, men nu verkar det nästan tvärtom. En del sidor täcks helt av en stor reklabild som går att klicka bort först efter en stund, så jävla frustrerande! :)
Precis. Avundsjuka och dumhet är reserverat för folk på vänsterkanten... :-]
Avundsjuka och lagar som säger att det tydligt ska framgå vad som är reklam (någon får betalt för) och icke är väl ändå skilda saker?

Jag tycker det är jäkligt bra om det tvingas anges i blogginlägg vad som är reklam skribenten får betalt för att blogga om. Precis på samma sätt som jag tycker det är dags för bättre koll på bildmaterialet i bloggarna också. Mycket stölder förekommer och t.o.m. många så kallade proffsbloggare missar upphovsrätts- och citatregler. På medias servrar också.. Det tycker jag är illa.

Framgångsrika människor hoppas jag dock vi kommer att ha här i Sverige i framtiden med, men det behövs det nog ingen anarki för..
Har inte följt med i "verkligheten" riktigt...
Men uppdaterade mig nu via länken till Aftonbladet..
Ok, tjäna pengar....
å inte följa regler å sånt..
Å spännande namn, Blondinbella!! ;)
Ok,
"Alla blir saliga på sin fason"...
B)
Bonnie & Clyde va också ganska framgångsrika...
;) ;)
Till Catharina:

Så du tycker att det vore bättre för oss om alla tester på prylar i hela världen vore köpta?

Var ska man annars dra gränsen? Få betalt för en bra recension här på FS? Eller att företagen gör har anställda som skriver positiva saker i vinstsyfte?

Du borde nog fundera lite nogrannare verkar det som.. Eller flytta från Sverige, där vi har lagar för att skydda oss konsumenter. =)
Du skriver bra bloggar, om intressanta ämnen Johan! ;) ;) ;)
Å måste nog fundera litet på mina blogginnehåll framöver....! ;)
B)
Till catharina igen:

Jag skrev inte om vad jag visste, utan om var jag står ideologiskt sett.

Forum och bloggar ger företag stora möjligheter för laglig riktad anonsering mot den målgrupp som läser bloggen/forumet. Det är därför jag just nu håller på att avsluta min marknadsföringsutbildning med ett examensarbete riktat mot detta. Så visst kan man lugnt säga att jag är "ganska" insatt =)
Zeiss eller Leica får gärna sponsra min blogg, hitintills har jag gett dem en hel del gratisreklam och kanske en och annan idé! Skulle jag mot förmodan bli sponsrad så skulle jag ange det på ett eller annat sätt, annars är det inte särskilt rättvist mot läsarna!
Mvh//chasid
Här på FS gör de flesta officiella prylrecensioner av Jesper Ekvall (jeppe). Han har fått mycket kritik för att han är alldeles för pro-canon, fast nu har han bytt till Nikon (på egen bekostnad såvitt jag vet).

Catharinas påståenden att de flesta recensioner är köpta är löjeväckande. Möjligen att det är så med prylar som recenseras i bloggar och sånt, men inte i tidningar (i de allra flesta fallen).
Men Sofia. Jag tror ju inte att jorden går under precis för att människor som Isabella Löwengrip lämnar landet (inom 100 år). Hennes blogg "lurar" ju bara småtjejer att shoppa en massa dyra kläder och smink som dom inte behöver, och som faktiskt förstör vår miljö! Jag tar hellre tio bidragsknarkare än en Bloninbella, dom är iaf ärliga! :)
Hon Catharina var tog hon vägen.kanske hon lyssnade på några vettiga kommentarer,man behöver inte vara vänsterinriktad för att man har en åsikt som inte stämmer för Catharina.lysna på johan pihl catharina.kanske hon Sofia har taget över.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer