Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Nu kan jag bocka av ytterligare en sak från min "bucket list" :-)


Leica V-Lux 20 - Påven på Malmö arena. Lilla Leica V-lux leverera verkligen inte i svagt ljus - känns som min iPhone 6s tar bättre bilder, se nedan...

Eller rättare sagt - imorgon tisdag - kan jag stryka "att fira mässa med Påven" från min bucket list. Dagens event på Malmö arena var ingen mässa utan snarare just ett - event. Det föregicks av en förbönsgudstjänst i Lunds domkyrka, men den var inte heller någon mässa. Mässan - som innehåller nattvard - firas (katolskt såklart) på Swedbank stadion i Malmö tisdag morgon.

Under förbönsgudstjänsten bad påven om förlåtelse för hans föregångarers misstag - stort! Trodde aldrig jag skulle få uppleva det. Men Kristi kropp läker - bra, mycket bra!


iPhone 6s - bättre eller lika bra som en klassisk kompaktkamera med några år på nacken?

Inlagt 2016-10-31 23:28 | Läst 10592 ggr. | Permalink
"Man in White" o jag möttes på motorvägen vid kl 16. 45 idag. Mer problem för oss som kör dagligen!
Ge oss lite klockfoton istället! ;)
Det verkar som om påven är mäkta popular i Sverige. Det finns ju också manga katoliker där numer. Men jag har en känsla av att manga "vanliga" svenskar har en liten svaghet för det katolska. Jag läste att påven reste till Sverige för att fira minnet av reformationen. Lustigt att påven finner det värt att fira denna händelse, som hade sin spets riktad mot katolska kyrkan. Jag är förundrad över hur fina bilder du får med en iPhone.
Om jag hade en lista skulle nog inte Påven finnas med på den, men han är ju viktig på så sätt att det han säger och gör får stor genomslagskraft hos många människor.
Förstår inte... Det är 2016 nu. En gammal gubbe i klänning...! Vem bryr sig egentligen.? (många tydligen). Vi har ju sagt upp bekantskapen med honom redan på 1500-talet här i Sverige.

För övrigt: religion, vad är det? Islam och kristendomen verkar inte leda någon vart, verkar bara leda till krig och obildning och okunskap (nu tror jag inte att det är bara religion som ligger bakom IS och andra extremisters våldshandlingar).

Det finns ingen Gud, och om det finns en så lär man inte kunna hitta svaret vare sig i Bibeln eller i Koranen, eller någon annanstans heller.

För övrigt tror jag naturligtvis inte att livet här på jorden är en slump (svårt att tro att den mänskliga hjärnan skulle tillkommit av en slump) - har svårt att tro det i alla fall. Men som sagt: svaret finns inte i Bibeln.

/Tomas



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer