Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Sura Pengar!


Pentax Optio M20 Bilden föreställer grannens böter, han blev nog argare än vad jag blev :-)

Det här med P-böter. Kom hem från Köln i fredags, åkte till kontoret, hämtade på dagis och ställde bilen på gatan. Lade snällt på till 18.00 i P-automaten. Lördag, i Uppsala så skall det då betalas mellan 8-18 om man vill stå på stadens gator. Glömde mig, när jag vid 10.00 tiden sprang ut på gatan med näven full av mynt så var bilen redan lappad.

Och det är i sådana stunder jag längar intensivt bort från Sverige. För jag betalar redan så mycket i vägskatt, punktskatt, moms, biltullar, P-avgifter osv så när jag straffas för att ha utnyttjat komunens gata i någon timme en lördagmorgon så känns det som om jag håller på att drunkna i mellanmjölk!

Och vem, vem, vem väljer frivilligt att bli P-vakt?

Inlagt 2007-12-09 00:09 | Läst 5049 ggr. | Permalink
Håller med, ibland längtar man bara så bort från Sverige.

Tur man är resande, lättare o stå ut då:)

mvh
/Patrik
Surt sa räven.
Om bilen inte fanns, var skulle politikerna få pengar ifrån att snilla bort på utredningar och omotiverade höga löner?

Mvh
Rickard
Tips: lär dig acceptera det du inte kan förändra :O)

personligen skulle jag nog inte slösa min energi på att reta upp mig på en p-bot om jag lyckats skaffa mig den alldelse själv, ingen har ju tvingat på dig den, då skulle jag förstå din upprördhet mycket bättre...

jag bommade en tid på arbetsförmedlingen pga av att vi fick flytta brådstörtat när avloppsvatten och annat rann iner från taket i vår lägenhet, i detta kaos och virrvarr glömde jag den avtalade tiden och fick 3 månaders karens, dvs 3 månader utan inkomst. Det blev till att plocka tomburkar må jag lova. Orsaken, som jag beskrev omsorgsfullt, visade diabilder m.m hur kloakvattnet fyllde vår lägenhet m.m hjälpte inte. "Att glömma" var ingen godtagbar ursäkt för AF.

Vem vill frivilligt bli arbetsförmedlare kan man ju undra? Jag tvingas att gå till AF annars får jag inga pengar. Om jag alltid glömde tiden och de lessnar pga av den anledningen, men det var första gången någonsin och antingen får man välja att på att reta upp sig eller plocka tomburkar med sinnesfriden i behåll. jag valde det senare alternativet.

Apropå straff för glömska...
Så Sverige är det enda landet som har P-böter?
Nä...

Som Silja skriver. Acceptera det du inte kan förändra och lägg energi på att inte göra samma misstag igen. Det gäller att rikta energin på nåt konstruktivt.
P-böter är inte kul, speciellt när det handlar om stenåldersteknologi med rätt typ av mynt i gammalmodig apparatur ...

Häromåret fick jag böter för att ha stått på ett översnöat övergångsställe (som jag inte såg) utanför länsstyrelsens hus här i Åbo. Jag överklagade, möttes av stöddiga myndighetspersoner som förstås brydde sig strunt. Då flög fan i mig, och jag kvitterade med att hugga en gratis julgran åt mig/familjen från stadens skog ... och jag kände mig inte alls "olaglig" ...

h. Hawk



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer