Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Varför är skåningar smartare?


Canon 5D, 24-70/2,8 L

Då jag tillbringat några dagar i vår sydligaste provins så väcks denna fråga:
Varför är livet lite lättare att leva i Skåne?

Ett slående exempel: mjölkförpackningarna!
Se bilden ovan - den skånska med återförslutningsbar plastkork och så den uppländska som i princip är omöjlig att inte spilla med, hur försiktig man är är... 

Och vad säger detta oss om vårt avlånga land?

Inlagt 2007-11-25 10:45 | Läst 9174 ggr. | Permalink
Ja du Johan, vad säger man om detta. Jag tror jag väljer att citera Nalle Puh; Så är det bara! ;)

Allvarligt talat så håller jag med dig om att den uppländska varianten lämnar en del övrigt att önska. Samtidigt tycker jag den är praktiskt utformad för förvaring. Och du ska veta att den skånska varianten tidigare inte var så kul, när plastkorken saknades. Då skulle den öppnas genom att man skulle vika tillbaka fliken/gaveln på toppen och sedan med ett enkelt grepp trycka fram den igen och sesam skulle öppna sig. Tjena! 7 av 10 ggr stod man där med en gaffel, kniv eller älgstudsare för att öppna skiten när de limmat ihop den för kraftigt. Då älskade man inte Skånemejerier, det lovar jag.
Så...en kombination av dessa båda kanske? Er rektangulära med vår skruvkork, vad tror du om det? Det blir väl en bra lösning i mellanmjölkens land? ;)

/Arne
Tja, säger det kanske att skåningarna gillar att göra av med mer plast, eller att de tycker det är kul att behöva pilla sönder sina förpackningar så de kan källsorteras? ;-)
Plastkorken är jättebra och jag tror inte att man behöver pilla bort den vid källsortering. Själv köper jag UHT-behandlad långtidsmjölk eftersom jag bara har mjölk till kaffet. Och de använder en förpackning som ser ut som de uppländska, men har plastkork som de skånska, och det funkar inte alls, man spiller ut jättemycket. Så om man ska ha en plastkork krävs det att man har en högre smalare förpackning, likt vår skånska! Så frågan kvarstår, varför är vi skåningar smartare?! :)
kära Johan! tänk om inte dalmasar har lysnat, då harvivarit danskar rolf
Jag är mer fascinerad av att Skånemejerier citerar Lord Byron på sina mjölkpaket och att de beskriver honom med orden "Engelsk poet som tyckte om att rida och hade hemor" (-rojder?) :)
Ja, ja, men det kanske behövs för skåningar. Men tänk på naturen, fraktas från mejeriet till affären och från affären till förbränning. Vi skulle hellre ha med egen flaska och fylla på i affären, men då spills det där istället.
Skämt och sido
// Ulf
Mjölken i den "uppländska" förpackningen håller sig bättre då det inte finns någon luft i förpackningen, vilket det gör i den "skånska".

Noterar att du köpt mellanmjölk på båda ställena. Kan de inte ha enhetliga färger åtminstone? Vi är mycket i Skåne och Västerbotten och bor i Stockholm. Mellanmjölken är grön här hemma, blå i Skåne och röd i Västerbotten, allt för att förvirra oss.
det är för att skåningarna har stulit dem från danskarna:-))))
Jag har inga kommentarer, men kan bekräfta att vi är smartare, jag är ju ett levande bevis på detta. Jag är jättesmart....

Men vi ljuger så förbaskat ;)
Lättare att leva i Skåne...tja.....
Frånsett mjölk (som bara kalvar bör dricka) så är Skåne ganska platt och bra med många fina småvägar om man gillar att cykla...
Å nära till Danmark er'e...
Å så har dom ofta snöfria golfbanor nästan hela året..
Men NÄR det snöar och blåser, DÅ! ;)
B)



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer