Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

En stock Tri-X och det här med kommentarer...


Canon 5D, EF 28/1,8 USM (Färska Tri-X i förrådet)

Jag köpte en "stock" med Tri-X häromdagen, 10st ihop-plastade filmförpackningar. Det var länge sedan sist. Normalt köper jag dem "lösa" numera. Sist jag köpte en "stock" så var det 20 i den. Men det var en tid  sedan. Och oftast så köpte jag "Pro-pack" då det begav sig, dvs 50 filmer i en stor kartong. Före det , inann jag började tjäna pengar på fotograferandet så var det 30-meters rullar och "självladdning" som gällde. Men alltid Tri-X, då som nu - och jag hoppas att det så förblir (please Kodak ;-)

Så var det ju det här med bildkommentarer här på FS. Och blogg-kommentarer med för den delen...
Det handlar om tid. Ikväll har jag tid - har därför skrivit lite bildkommentarer, lite svar på kommentarer samt lite i olika gästböcker. Jag har till och med laddat upp några nya bilder samt "invigt" mitt medlemskap i "gatufotogruppen"!
Att jag inte alltid svarar på kommentarer med en gång beror inte på dryghet - bara på tidsbrist. Och det är viktigt för mig att FS inte blir ytterligare ett "stressmoment" - jag har nog av sådant...

Fotografin och bildtittandet samt ev diskussion måste få vara ett "andningshål" :-)


Canon 5D, EF 28/1,8 USM (Vid min dator nu ikväll :-)

Inlagt 2007-09-15 22:47 | Läst 6676 ggr. | Permalink
Tack Johan!Du ger mig ny kraft.Det var tider när man stod och matade tri-x.mvh Rolf
Ja ja det var tider det! (nostalgin stå på nytt som spön i backen och det kan vara härligt)
Tri-x på metervara och laddning i tomkassett. Manuellt eller i laddmaskin. Det var liksom som att man aldrig stod utan film när man laddade själv... och det minskade ju kostnaderna.
Det fanns en annan variant också från Kodak och den "rullen" hette 410 (om inte jag kommer ihåg fel så här 25 år efter. Den rullvarianten hade fem rulla i en enda lång rulle men till skillnad från metervara så hade 410 start och slut formering så det bara var att vrida av och filmen var färdig att ladda med rätt starttunga och allt. Inte lika billigt som metervara men billigare än lösa färdiga filmer.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer