Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Jag har förlagt en en bok om vår drottning och nu har den redan sålt slut… nästan!


Drottning Silvia - En Jubileumsbok ISBN 978-91-981440-0-0 Omslagsfoto: Rickard L Eriksson.


J
ag har förlagt en bok om vår drottning och det har tagit i princip all min tid i anspråk. Jag har inte hunnit blogga eller ta del av vare sig Instagram eller Facebook i någon större utsträckning de senaste månaderna. Men nu har boken överlämnats till drottning, kommit ut i handeln - och nästan tagit slut på mindre än någon vecka! Roligt - men arbetsamt, just nu trycker jag en andra upplaga och försöker hantera efterfrågan från handeln så rättvist som möjligt. Tyvärr kommer lätt de små bokhandlarna som inte kan köpa in så många böcker åt gången i kläm...


Rickard L Eriksson bokens fotograf och Roger Lundgren bokens författare.

F
örfattaren till boken är Roger Lundgren som till vardag är chefredaktör för Kungliga Magasinet och huvudfotograf samt bildredaktör för projektet är Rickard L Ericson. Sedan har har ett duktigt team med huvudredaktören Karin Nytomt och AD:n Jessica Nyström i spetsen starkt bidragit till boken blev det konstverk den verkligen är.

 

Jag lät tillverka ett unikt handinbundet exemplar till drottningen själv, vilket överlämnades under ett seminarium om kvinnligt ledarskap som vi arrangerade tillsammans med PostkodLotteriet som en del release-aktiviteterna. Drottningen var en av talarna och  bland deltagarna fanns bla många av Sveriges ledande kvinnliga näringslivsprofiler. 


(Fotograf Magnus Sandberg) Maud Olofsson överlämnar boken till drottningen vid vårt första release-event på Grand Hotell i Stockholm.

"Primus motor" och initivtagare till boken är Maud Olofsson. Nedan ett utdrag ur hennes förord, vilket sammanfattar lite av vårt tänkande inför projektet:
- När vi får följa drottning Silvia, är det oftast i samband med Nobelfester, middagar på slottet, statsbesök och andra högtidliga tillfällen. Bilderna på alla vackra klänningar och tiaror, som så många av oss beundrar, kan förleda oss att tro att detta är drottningens vardag. Naturligtvis är middagarna en viktig del av hennes arbete, men det är långt ifrån hennes totala arbetsinsats. Tyvärr är det sällan som allmänheten ges hela bilden. Vardagen och drottningrollen innebär så mycket mer än glitter och glamour, och drottningen bestämde sig redan från början att fylla den med ett stort och betydelsefullt innehåll. Hon har alltid haft ett starkt engagemang för barns villkor och rättigheter, och det var här hon ville göra verklig skillnad. ...
Drottning Silvia är en ambitiös yrkeskvinna, och hennes dagsschema är tuffare än många andras. Flera svenska företag vittnar om hennes betydelse för svenskt näringsliv och det intresse för Sverige som hon skapar under sina resor. Professionalism är ett signum för drottningens arbete. Allt detta gör henne till en enastående förebild för kvinnors ledarskap på högsta nivå.


Så långt Maud, om du vill veta mer så kan du läsa om boken på dess hemsida: www.drottningboken.se

Läs om överlämnandet på till drottningen på hovets hemsida.
Se bilderna från den officiella (andra) release-festen på  Petré Events hemsida.
Och om du vill köpa boken - CdOn är antagligen de enda som har den i lager  just nu - de köpte in flest exemplar!
En viktig detalj är att hela överskottet från försäljningen går till Global Child Forum - en organisation som arbetar globalt för barns rättigheter och som startades av kungafamiljen. Du kan läsa mer om dem här.

Andra upplagan beräknas nå bokhandlarna kring den 11:e december... 

Inlagt 2013-11-30 23:56 | Läst 11947 ggr. | Permalink
Hur tänker vår drottning?

Hur tänker vår drottning, som värnar om och gör en sådan fin insats för barn som far illa. Hur tänker vår drottning och prinsessorna när de samtidigt av fåfänga väljer att använda en mössa med en liten färgad gullig pälsboll framtagen av ett i fångenskap svårt plågat djur, nämligen blåräven, som likt barnet inte på något sätt kan försvara sig mot våld, tortyr och grymhet. Hur tänker vår drottning när minkar avlivas med ström i analen munnen fastspända!.

Hur tänker vår drottning när alla förskole- och daghemsbarn genom media och lärare blir upplysta om detta. Hur tänker vår drottning om hon i vår besöker ett barnhem och får ett vackert påskris klätt med söta mjuka färgade pälsbollar av blåräv,. Skulle hon då böja sig ner, lägga huvudet på sned, tacka och säga, åh gud så sött, vad glad jag blir och vad söta ni är med sin pikanta brytning. Ja, jag tror det, det skulle hon nog säga. För frågan är, hur tänker vår drottning? Hon tänker nog inte alls ibland.. / Bengt
Peter-L 2013-12-01 10:58
Vad, gör du själv Bengt? För barn som har det svårt, för minkar, blåräv etc... Vad gör du, Bengt??
Vad skulle du göra, när barnen gulligt och med värme räcker över det fina björkriset till dig, Vad skulle du göra Bengt? //Peter
bassa 2013-12-01 13:35
Jag ger bort pengar till läkare utan gränser, köper alltid ekologiskt kött ägg livsmedel . Det är väl vad jag kan bidra med. . Om jag hade drottningens inflytande hade jag inte burit päls inte små söta bollar på huvudet av utrotnings hotade blårävar eller ex, tigrar ( Båda djuren är utrotningshotade).. Jag hade sagt till barnen runt världen som jag fått möjlighet att träffa. Gör inte som jag .Jag har varit dum!!!. Bär inte päls! ställ krav! var på din vakt ( Senast angorakaninerna.), Låt inte det yttre spela så stor rol!l du är vacker i dig själv. Skönhet kommer inifrån inte genom kirurgen!! Förlåt mig jag har varit dum .Ungefär så hade väl jag sagt om jag hade samma möjlighet att sprida mitt budskap.
/ Bengt
Peter-L 2013-12-01 14:48
Jag tycker det är bra att du bidrager på ditt sätt.... Men jag tror också att man kan lyfta blicken för det som Drottningen gör för inte minst barn. Jag tror att de barn hon träffar, inte kommer att skaffa sig varken blåräv, tiger eller mink. De är nog glada över att få möjlighet till ett mål mat om dagen, gå i skola och att som barn få leka. Betydligt viktigare för barnen som lider nöd.
Utöver Childhood, startar nu Drottningen en stiftelse "Care About the Children"... Ett gott initiativ för att ge utsatta barn basala behov och möjligheter, att växa upp och på vägen få vara barn... Perspektiv!
Svar från Johan Ericson 2013-12-01 15:55
Hej!
Förstår inte riktigt vart du vill komma? Eller vad detta har med vår bok att göra? Drottningen har samlat in närmare en miljard kronor till världens utsatta barn - om hon då råkat gå klädd i päls vid något tillfälle - vad har det för betydelse?
Upplever lite av ett "väst-världs" perspektiv i din kommentar ;-)
Sedan är päls från utrotningshotade djur såklart problematiskt - har du på fötterna när du beslår drottningen med detta eller är det ett hypotetiskt antagande du gör?
Mvh
/Johan
bassa 2013-12-01 18:03
Ärligt talat orkar jag inte snacka mer om den här i mitt tycke stackars osjälvständiga kvinna ,som ideligen tittar förskräckt mot sin tvivelaktigt roade " Kung" innan hon säger kvider, lite tyst Jag tycker det är lite synd om barnen.
, och Kungen svarar .- Ja så är väl det. och, och, Jag är väldigt glad. att drottningen.engagerar sig.....
Jag har inte sett henne en enda gång på tjugo eller trettio år avspänt sitta , och möta massmedia som självständig drottning och låta sig intervjuas och framförallt som, kvinna med inflytande! yttra sig i något.eller tagit ställning, Det enda jag hört om henne att det sa klick och hon var enormt intelligent! språkkunnig.
Och nu senare att hennes pappa var medlem i
Nasist partiet. Vilket inte naturligtvis inte på något sätt ska skada henne. .Men det fick jag reda på för några år sedan Tidigare visste jag bara att hon var begåvad och söt, och att det sa klick.
Bengt
Peter-L 2013-12-01 19:40
Det är en fantastisk Drottning vi har! Bildad, engagerad och drivande i många olika frågor. Bl a för barn och äldre, för att ge unga och äldre en värdig tillvaro.

http://www.silviahemmet.se/
http://www.childhood.se/om-oss
http://www.kungahuset.se/kungafamiljen/aktuellahandelser/aktuellt2013oktoberdecember/hmdrottningsilviasstiftelsecareaboutthechildren.5.4ea495e313c19c119aad0bf.html

Skitsnack och tattarfasoner går bort, i alla lägen...
Säkert en väldigt fin bok! Och det är fint att se Drottningens engagemang i Childhood etc... Förvånar mig inte att boken säljer bra. Och lite extra kul tycker jag det är, att det är yngre förmågor som står bakom den...
Ha en fin första advent!! //Peter
Svar från Johan Ericson 2013-12-01 15:57
Tack!
Och trevlig advent önskar jag även dig!
/Johan
bassa 2013-12-01 21:45
Tattarfasoner. ? Lite dåligt ordval tycker jag nog när man som du försvarar en stackars oskyldig nazisists dotter.
Vad är en tattare? är det en blandning av romer judar. Vad är en tattare?
/ Bengt
Svar från Johan Ericson 2013-12-02 09:15
Hej Bengt!
Skulle uppskatta om du tog den här diskussion någon annan stans än i min blogg? Har all respekt för dina åsikter och ditt behov av att svara Peter - men detta har inget med vare sig boken eller min blogg att göra.
Hoppas du respektera detta.
Mvh
/Johan E



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer