Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Training day


Canon 5D, 24-70/2,8 L

Min dotter har börjat på Lekis (jag vägrar kalla det Dagis :-) i veckan, just nu är det inskolning som gäller.  Hon har fyllt tre och sista halvåret har hon börjat intressera sig för att leka med andra barn. Jag tror att hon är redo. Men vi har verkligen "fixat och trixat" för att kunna vänta så här länge med "skolstarten". Frun jobbat halvtid och jag har kunnat vara pappaledig någon dag i veckan. Och så farmor förstås... Men "det svenska systemet" har inte arbetat för oss. Och många har tyckt att det är "onormalt" - att inte ha barnomsorg från sådär 1½ år!
Men bara i Sverige....
Mina tyska kollegor tycker att man skall var hemma till minst fyra, att "dagis" är en onödig lyx för "karriärister" osv. För i Tyskland får man skatteavdrag för hemmavarande barn, så det går utmärkt att försörja en familj på en ganska modest lön. Men i Sverige så måste man antagligen tjäna över 40.000 Kr/mån för att en familj ska kunna leva ett någorlunda normalt liv på en lön.
Varför måste det var så?

Inlagt 2007-08-23 22:22 | Läst 11138 ggr. | Permalink
Alva & Gunnar Myrdal är en bidragande orsak till varför vi inte kan leva på en lön i Sverige.
Nästa orsak är decennium efter decennium med socialdemokratiskt styre som har inskränkt och försvårat individens frihet.
//Chasid
Idanmark gör systemet att nästan alla barn statrar när de är 6 månader i någon slags passning och dagis vid 10-12 månaders ålder.

Min startade vid 1½ år och det ses som stor luxsus här.

Jag minns att i england startade barnen i riktig skola när de var 5.
I USA har föräldrarna ett litet helvete för där finns i stort sätt inga lekis'ar över huvud taget och har du t.ex 3 barn så kostar det en halv lön att få dem passat....
I Sverge är det ovanligt bra trots alt.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Forum


Fotografer


Kameror, objektiv och tillbehör


Kuriosa


Mässor och event


Teknik


Tidskrifter


Världens bästa fotoaffärer